Área Privada:
  •  


Actualitat

Absentisme laboral i diabetis  

Les persones diabètiques tenen més probabilitats de faltar a la feina que les que no tenen aquesta malaltia. Els atacs d’hipoglucèmia nocturns ocasionen la majoria d’aquests casos d’absentisme.  

04/07/2011 

D’acord amb les dades d’un estudi que es van publicar a Value in health, un de cada cinc diabètics falta a la feina una mitjana de 14,7 hores al mes a causa d’una baixada de glucosa (hipoglucèmia). L’anàlisi va contrastar les dades de 1.404 pacients de diabetis de tipus 1 i tipus 2 delsEstats Units, la Gran Bretanya, Alemanya i França. Tots ells havien tingut algun episodi hipoglucèmic el mes previ a l’inici de l’estudi.

Episodis nocturns
Les baixades de glucosa es duen a terme amb freqüència durant la nit, de manera que augmenten les probabilitats d’arribar tard a la feina o fins i tot de perdre completament la jornada. Segons les dades recopilades, una de cada cinc persones que van participar en l’estudi (22,7%) va faltar a la feina, de manera total o parcial, l’endemà d’haver patit una hipoglucèmia nocturna. Segons les declaracions de Mery Brod, psicòloga de la salut i directora de l’estudi, “les hipoglucèmies nocturnes són un repte per a les persones amb diabetis”.

Episodis diürns
D’altra banda, els episodis que es duen a terme durant el dia van provocar que un 18,3% dels treballadors se n’anés abans de la feina o perdés la jornada sencera.

Control posterior
Segons les dades que es van publicar, la setmana posterior a una hipoglucèmia els diabètics van necessitar una mitjana de 5,6 tests extres per mesurar els nivells de glucosa. A més, un 24,9% va anar a consulta mèdica arran de l’episodi i un quart va reportar una baixada en la dosi d’insulina després de patir-lo.

La hipoglucèmia, a ratlla
Controlar els nivells de glucosa redueix les complicacions que s’associen a la diabetis. La hipoglucèmia pot produir gana, sudoració, tremolors i també dificultat per concentrar-se o confusió. Els diabètics que es tracten amb insulina poden arribar a experimentar d’1 a 3 hipoglucèmies al mes.

Cuida't la diabetis per viure en salut. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció i Cura de la Diabetis, gratis a Adeslas Prevenció.