Área Privada:
  •  


Actualitat

Els teus intestins són vegetarians 

Un estudi fet al Regne Unit sosté que seguir una dieta vegetariana i rica en fibra s’associa amb un risc menor de malaltia diverticular. 

24/08/2011 

El treball, que ha dirigit la nutricionista epidemiòloga Francesca L. Crowe, de la Unitat d’Epidemiologia de Càncer del departament de Medicina Clínica de Nuffield (Universitat d’Oxford, Regne Unit), ha examinat de manera exhaustiva l’associació que existeix entre la dieta vegetariana rica en fibra dietètica, amb el risc de malaltia diverticular.

Patologia occidental
D’acord amb declaracions de Crowe: “la malaltia diverticular s’ha declarat ‘malaltia de la civilització occidental’, a causa de l’alta prevalença en països com el Regne Unit i els Estats Units, en comparació amb índexs més baixos que s’han registrat en algunes regions d’Àfrica”.

Més de 47.000 casos a estudi
La investigació ha tingut en compte les dades d’ingrés i defunció de 47.033 homes i dones d’Anglaterra o Escòcia inscrits en la Investigació Prospectiva Europea sobre Càncer i Nutrició d’Oxford (EPIC-Oxford, segons les sigles angleses). Un 33% d’ells (15.459) seguien una dieta vegetariana a l’inici de l’estudi. Per estimar el consum de fibra, els participants van emplenar un qüestionari de 130 preguntes.

Resultats clars
De 812 casos de malaltia diverticular que es van identificar durant el seguiment (que va durar una mitjana d’11,6 anys), 806 van ser ingressos hospitalaris i 6 van acabar amb la vida del pacient. En comparació amb els consumidors de carn, els vegetarians tenien un 31% menys de risc de malaltia diverticular. Els pacients d’entre 50 i 70 anys que menjaven carn tenien una probabilitat d’un 4,4% d’hospitalització o mort per malaltia diverticular. No obstant això, els vegetarians d’aquesta mateixa franja d’edat presentaven un risc de 3,0%. Cal assenyalar que els investigadors també van tenir en compte altres variables com el tabaquisme, el consum d’alcohol i l’índex de massa corporal.

Continuar investigant
D’acord amb els doctors David J. Humes i Joe West, de l’Hospital Universitari de Nottingham (Regne Unit), “la possibilitat de prevenir la malaltia diverticular i altres patologies, com per exemple el càncer colorectal, probablement s’aconsegueix modificant la dieta. No obstant això, són necessàries moltes més evidències abans de fer recomanacions dietètiques per al públic en general”.


Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció d’Adeslas


Tornar a Notícies