Área Privada:
  •  


Actualitat

Internet ha de ser més segur 

La Comissió Europea sosté que les companyies d’internet han de proporcionar més mitjans perquè els menors puguin bloquejar, filtrar o denunciar els continguts i contactes perillosos. 

07/02/2011 

D’acord amb l’informe, pares i fills se senten més segurs quan se’ls dóna les eines per prendre mesures contra els “perills” en línia, com ara el bullying, el grooming o les pàgines de contingut sexual. Però, de moment, els joves no acostumen a fer servir les opcions d’alerta disponibles (com els “botons de pànic” de les xarxes socials). Segons els experts, la indústria hauria de fer més per promoure’n l’ús.

Els pares no fan servir eines tècniques
L’estudi, EU Kids Online, dirigit per la London School of Economics and Political Science i finançat pel programa Safer Internet (“Internet, més segur”) de la Comissió Europea, ha entrevistat més de 25.000 nens de tot Europa i, com a mínim, un dels pares. Segons les dades, tot i que el 70% dels pares parlen amb els fills sobre internet, i més de la meitat els ofereix consells pràctics i ajuda, són pocs els que fan servir eines tècniques de suport. Només el 28% bloqueja o filtra llocs web, i tan sols el 24% consulta l’historial de pàgines visitades pels fills.


El 23% ha vist pàgines de contingut sexual
La majoria dels nens no se senten vulnerables davant del que troben a internet (només el 12% dels enquestats admeten que s’han sentit molestos a través de la xarxa). El 23% dels menors reconeixen que han vist imatges de caràcter sexual o pornogràfic a la xarxa al llarg de l’any passat. Els adolescents més grans no se senten afectats per aquestes imatges, però un gran nombre de nens petits van dir que se sentien molestos davant d’aquestes imatges. Els experts recorden que els nens que entren a internet cada vegada són més petits: l’edat d’inici és de 7 anys a Suècia i Dinamarca, i de 8 a molts països de la Unió.

 
L’opinió de l’expert
Sonia Livingstone, directora del projecte d’EU Kids Online, ha declarat: “Els pares i la indústria d’internet han fet alguns primers passos positius per fer de la xarxa un lloc més segur per als nens. Tot i això, encara queda molt per fer. Hi ha molt poques eines tècniques per ajudar a bloquejar contactes, filtrar el contingut no desitjat o informar dels problemes quan passen”.

Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.