Área Privada:
  •  


Actualitat

La importància del colesterol “bo” 

Estudis recents revelen que tenir massa baix el colesterol bo (cHDL) augmenta les probabilitats de patir síndrome metabòlica i risc cardiovascular.  

30/09/2011 

Tal com descobreixen els resultats d’una investigació, que els homes tinguin els nivells de cHDL per sota de 40 mg/dl i les dones, per sota de 50mg/dl afavoreix l’aparició de la síndrome metabòlica i, com a conseqüència, de patologies cardiovasculars i diabetis de tipus 2.

Resultats clars
La síndrome metabòlica suposa la suma d’alteracions com hipertensió, obesitat, glucosa elevada, triglicèrids i colesterol HDL baix. En l’estudi, que han fet sis hospitals espanyols, es mostra que aquesta patologia té una prevalença elevada entre els pacients amb cardiopatia isquèmica (especialment entre les dones) i que els components més freqüents són la hiperglucèmia, la hipertensió arterial i el cHDL baix.

Colesterol bo baix: el risc més alt
El 50% dels 574 pacients analitzats patien síndrome metabòlica, un 85% tenia hiperglucèmia i un 80%, nivells baixos de cHDL. Dels 292 pacients coronaris amb síndrome metabòlica, el 66% eren dones. L’estudi demostra, a més, que el cHDL era baix en el 86% dels pacients no diabètics, amb la qual cosa es perfila com el factor principal de risc causant de la síndrome metabòlica.

En augment
La síndrome metabòlica ha incrementat arreu del món durant els últims anys, especialment entre les dones. És avui, per tant, un marcador important del risc cardiovascular, sobretot entre les dones de més edat, amb més prevalença d’obesitat i diabetis de tipus 2.

Els pacients són cada vegada més joves
Producte del sedentarisme i d’una dieta inadequada, des dels últims 25 anys, l’edat mitjana de patir la síndrome metabòlica ha baixat dels 50 als 35 anys. Encara que a l’estudi es mostra una prevalença més gran de la síndrome metabòlica en la dona, en la població general continua sent més comuna entre els homes. Per tant, el tractament s’ha de centrar ja no només en disminuir les xifres de colesterol dolent (cLDL) sinó en augmentar les del colesterol bo.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Inscriu-te al nostre Pla de Risc Cardiovascular, gratis a Adeslas Prevenció.

 

Tornar a Notícies