Área Privada:
  •  


Actualitat

Torna la grip A, però amb menys força  

El nombre de contagis s’ha disparat durant els últims dies al nostre país. Tot i així, els experts afirmen que l’H1N1 serà menys violent aquest hivern que els anteriors. 

24/01/2011 

Contràriament al que ha passat en anys previs, el virus ha retardat l’aparició als mesos hivernals. El nombre d’afectats s’ha disparat durant les dues primeres setmanes de l’any, i ha assolit la fase epidèmica en la major part de les comunitats autònomes (més de 100 casos cada 100.000 habitants). Aquesta xifra continuarà augmentant, almenys, fins a la primera setmana de febrer. 

 Menys contagis
El fet que el virus porti mesos a casa nostra ha servit per reduir les possibilitats de contagi. Estar-hi en contacte ha immunitzat una gran part de la població i, a més, la taxa de vacunació ha augmentat. Els experts opinen que, malgrat el “pic” actual de casos, el virus es controlarà aviat.                       

Qui són els més afectats?      
 D’acord amb les dades de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, el 95% dels contagis es dóna en menors de 65 anys, i gairebé la meitat (el 40%) tenen menys de 15 anys.

Mesures de prevenció
La grip es transmet a través de les gotetes de saliva i les secrecions nasals que s’emeten en tossir o esternudar, que poden romandre “actives” de 10 minuts a 2 dies, segons on es dipositin. Per evitar contagis, el Ministeri de Sanitat aconsella, entre altres coses, rentar-se les mans sovint, tapar-se la boca i el nas en esternudar o tossir amb un mocador de paper d’un sol ús, netejar sovint les superfícies més exposades (poms de les portes, taules) i ventilar les habitacions. Recorda també que portar una vida sana enforteix les defenses i permet afrontar millor la malaltia.

Qui s’ha de vacunar?  
Les autoritats recomanen que es vacunin les persones que, per la feina que fan, estan més exposades al contagi: treballadors de centres sanitaris, residències de la tercera edat, serveis públics... Així mateix, és aconsellable que es vacunin els que, per la seva condició clínica, tenen un alt risc de complicacions derivades de la infecció i també les dones embarassades.   

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Inscriu-te al nostre Pla de Risc Cardiovascular, gratis a Adeslas Prevenció.

  • Tornar a Notícies