Área Privada:
  •  


Actualitat

Gimnàstica oriental per cuidar el cor 

Un nou estudi fet a la Universitat de Harvard (EUA) afirma que el tai-txi millora la qualitat de vida de les persones amb insuficiència cardíaca.  

06/06/2011 

D’acord amb els experts, els moviments lents que es fan en practicar aquest exercici que prové de la tradició xinesa tenen beneficis importants per a la salut, ja que combinen activitat física, respiració i relaxació d’una manera equilibrada.

El tai-txi i la qualitat de vida
Per dur a terme la investigació, l’equip d’investigadors de Harvard va sotmetre aleatòriament 100 pacients a un programa de 12 setmanes de tai-txi o sessions educatives. Encara que ambdós grups van presentar resultats similars en el test de caminada dels sis minuts, els que van practicar tai-txi registraven una millora evident en la qualitat de vida, l’humor i la capacitat de resposta a l’exercici.

Beneficis de l’exercici
Les pràctiques esportives són importants per a les persones amb patologies cardiovasculars. D’acord amb els experts de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), l’activitat física incideix molt positivament en la recuperació d’aquest tipus de pacients, ja que els ajuda a controlar la tensió arterial, el pes i els nivells de colesterol i de glucosa. A més, disminueix la formació de coàguls sanguinis i augmenta la capacitat per dissoldre’ls. També millora el funcionament cardíac, ja que redueix el nombre de batecs per minut, millora la contracció del cor i desenvolupa artèries noves. L’exercici presenta beneficis importants a nivell mental: evita l’ansietat, la depressió i l’estrès. Per últim, cal ressenyar que millora la qualitat de vida, redueix les recaigudes i la mortalitat.

Una bona opció per a tots
El tai-txi neix de l’antiga filosofia taoista que té aproximadament 5.000 anys d’antiguitat. Es tracta d’una art marcial que milions de persones en tot el món practiquen avui en dia. Els exercicis de tai-txi estan pensats per restablir l’equilibri entre el cos i la ment, entre la salut física i la salut emocional i els professionals sanitaris els recomanen com a mètode de prevenció i curació de nombroses malalties.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Inscriu-te al nostre Pla de Risc Cardiovascular, gratis a Adeslas Prevenció.