Área Privada:
  •  


Actualitat

Begudes gasoses i riscos vasculars 

Segons un estudi fet per la Universitat de Miami (EUA), aquest tipus de begudes (diet soda) poden fer augmentar el risc d’accident cerebrovascular i infart de miocardi. 

01/03/2011 

“Les persones que beuen begudes amb soda diàriament tenen un 61% més de risc de patir episodis vasculars que les que no en beuen”, segons ha afirmat la doctora Hannah Gardener, epidemiòloga de l’Escola Miller de Medicina de la Universitat de Miami (Florida).

Sobre la investigació
Els científics van demanar als més de 2.500 participants a l’estudi quin tipus i quina quantitat de refresc bevien. Durant el temps de seguiment que va durar l’estudi (més de 9 anys), hi va haver 559 accidents cerebrovasculars. Les dades van revelar un augment significatiu de problemes vasculars en el grup de persones que consumien diet soda a diari.

Millor, amb moderació
Els estudis previs van vincular les begudes amb soda amb la síndrome metabòlica i la diabetis, però és la primera vegada que s'associen amb els accidents vasculars. Els autors de l’estudi reconeixen que calen més estudis per confirmar els resultats. Tanmateix, tal com afirma Larry Goldstein, doctor del Centre Duke d’Accidents Vasculars a Durham, a Carolina del Nord: “L’informe posa de manifest la importància de tenir uns hàbits moderats. Els consumidors han de valorar aquesta informació i considerar-la dins del context dels factors de risc”.

Hàbits saludables i begudes amb soda
Els metges han de transmetre als pacients la importància de seguir una dieta saludable i fer exercici amb regularitat. Steven Greenberg, doctor de la Harvard Medical School de Boston, Massachusetts, afirma: “Una vegada que la síndrome metabòlica i els riscos de la diabetis estan sota control, es pot considerar la reducció del consum de sodi. No hem de prohibir les begudes dietètiques. Però penso que és un toc d’atenció i que hauríem de començar a posar-hi atenció”.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Inscriu-te al nostre Pla de Risc Cardiovascular, gratis a Adeslas Prevenció.