Área Privada:
  •  


Actualitat

Fruita, verdura i més verdura 

La Comissió Europea incentiva aquest estiu el consum de fruita i verdura a tots els estats membres. La iniciativa intenta remeiar la crisi del sector hortofructícola després del brot d’E. coli a Alemanya. 

06/09/2011 

Davant la caiguda del consum dels productes “verds”, l’organisme oficial emprèn accions per intentar recuperar la demanda. Una d’aquestes accions és la difusió d’un lema molt clar a través de mitjans escrits i audiovisuals: “En el menú d’aquest estiu: fruita, verdura i més verdura”. Dins de la informació que conté la campanya, hi destaquen les declaracions del comissari d’Agricultura, Dacian Ciolos, el qual ha fet palès el compromís dels agricultors europeus per produir aliments “sans i d’alta qualitat”.

Una inversió important
Per dur a terme aquesta iniciativa, Brussel·les té la intenció de destinar 210 milions d’euros a cobrir una part de les pèrdues (el 50%) dels productors més afectats pel que s’ha conegut com la “crisi del cogombre”.

En primera persona
A la campanya informativa també hi prenen part les declaracions d’un productor de carabassons holandès i un agricultor espanyol, que subratllen els controls exhaustius que segueixen aquests productes dins de la Unió Europea. La iniciativa, per tant, serveix per reflectir la rica diversitat del model agrícola de la UE.

Els consumidors tenen l’última paraula
El comissari adverteix que la solució d’aquestes dificultats “només pot venir dels consumidors que reincorporen el consum de fruita i verdura a la dieta diària”. A més, tal com diu, “l’estiu és l’estació perfecta per menjar més quantitat d’aquests aliments”. Dacian Ciolos insisteix que, en una crisi com l’actual, s’han de protegir els productes agrícoles i promocionar-los amb convicció. Aquesta protecció i convicció l’han d’assumir tant els productors com els consumidors.

 Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció ¨d’Adeslas