Área Privada:
  •  


Actualitat

Fàrmacs per prevenir el càncer de mama 

Durant el congrés anual de la Societat Americana d’Oncologia Mèdica (ASCO, segons les inicials angleses) es va parlar del valor preventiu de l’exemestà, un fàrmac inhibidor de l’aromatasa. 

04/07/2011 

L’última edició del congrés, que es considera el més important del món en aquesta especialitat, es va celebrar a la ciutat americana de Chicago i va reunir durant cinc dies 30.000 oncòlegs provinents d’un centenar de països. Durant la trobada es van presentar investigacions importants en la prevenció del càncer de mama.

Resultats prometedors
Segons els resultats que s’hi van presentar, tres anys de tractament amb exemestà, un medicament inhibidor de l’acció dels estrògens, poden reduir fins a un 65% el risc de desenvolupar càncer de mama en les dones amb probabilitats altes de tenir-ne. D’acord amb aquestes declaracions, de cada cent càncers de mama que es diagnostiquen en un període de tres anys, 65 es podrien evitar amb aquest medicament i 35 es desenvoluparien igualment.

Sobre l’exemestà
Es tracta del primer fàrmac que pertany a la nova família d’inhibidors de l’enzim aromatasa. A més, tal com afirmen els experts reunits en el congrés d’ASCO, l’exemestà amb prou feines té efectes secundaris en els primers tres anys de tractament. Els bons resultats que s’han obtingut gràcies a aquest fàrmac han impulsat la investigació farmacològica en aquesta línia, per la qual cosa s’estima que altres medicaments de la mateixa família poden registrar, en el futur, resultats similars en la prevenció del càncer de mama.

Valor preventiu en grups de risc
Segons les declaracions de Nancy Davidson i Thomas Kensler, de la Universitat de Pittsburgh (EUA), els inhibidors de l’aromatasa es podrien començar a fer servir de manera preventiva. Malgrat tot, atès que el percentatge de dones que pateixen aquesta malaltia en un període de tres anys és baix, s’haurien de tractar 94 dones durant tres anys per poder evitar un sol cas de càncer. Per aquesta raó, el valor preventiu d’aquesta mena de fàrmacs només demostraria eficàcia entre les dones que tenen un risc alt de desenvolupar la malaltia, ja que només en elles els beneficis podrien ser significatius.

Si vols detectar a temps el càncer de mama inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer de Mama, gratis a Adeslas Prevenció.