Área Privada:
  •  


Actualitat

El 40 % dels càncers es podria evitar 

Són molts els qui pensen que el càncer es deu a factors genètics o al “destí”. No obstant això, els experts continuen defensant que els hàbits saludables són l’arma més eficaç per combatre’ls. 

02/01/2012 

Factors com el tabac, l’obesitat, l’excés de carn, la insuficiència de fruites o verdures o la falta de fibra, són hàbits perniciosos que, en diferents percentatges, causen molts dels càncers que es diagnostiquen. A aquests factors s’hi hauria d’afegir el fet de beure massa alcohol, la vida sedentària i mancada d’exercici físic i l’exposició excessiva al sol.

Diferències entre sexes
L’estil de vida és el causant del 45% dels càncers masculins, mentre que el percentatge baixa per a les dones, arribant al 40%. Un altre aspecte diferenciador és la ingesta deficient de verdures, que arriba en el sexe masculí a un 6,1% i, en el femení, pràcticament a la meitat, només un 3,4%. L’alcohol i el tabac també afecten més els homes. No obstant això, entre les dones, l’obesitat és el factor de més risc, amb una incidència especial després de la menopausa.

Per prevenir el càncer, hàbits saludables
Cal introduir canvis, hàbits de vida més saludables per prevenir el càncer, però segons paraules de Cliarán Devane, que lidera el Macmillan Cancer Support: “Ningú no tria tenir càncer i seria erroni culpar els pacients per prendre decisions equivocades respecte dels seus hàbits de vida, però hi ha d’haver un canvi cultural perquè la gent entengui la importància de factors com l’exercici físic o una dieta sana. Fa molt temps que insistim en la necessitat d’introduir hàbits més saludables per prevenir el càncer, però cal admetre que el missatge no està arribant a un nombre prou gran de persones”.

El missatge no arriba
Segons un estudi publicat al British Journal Of Cancer, el 42,7% dels casos de càncer es podria prevenir amb canvis en l’estil de vida. Amb canvis tan fàcils com deixar de fumar, fer exercici, beure menys, menjar més fruita i verdura, n’hi hauria prou per reduir a l’entorn de 134.185 casos de càncer diagnosticats, en un any, a la Gran Bretanya.  

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas SegurCaixa. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin.