Área Privada:
  •  






Actualitat

Estratègia per a 32 milions d'europeus diabètics 

La diabetis del tipus 2 suposa el 90% dels casos de la patologia i es deu, fonamentalment, a hàbits no saludables en alimentació i al sedentarisme. 

01/05/2012 

Segons un estudi que va dur a terme l’any passat el govern espanyol amb l’Associació Espanyola de Diabetis i que recull el Parlament Europeu (PE), aproximadament un 13,8% de persones pateix aquesta malaltia a Espanya; el 7,8% dels majors d’edat continua el tractament mèdic pautat, però el 6% restant pateix la malaltia sense saber-ho.

Estratègia a escala europea
La diabetis causa, a Europa, a l’entorn de 325.000 morts l’any. Tot i que la meitat dels malalts no han estat diagnosticats, a més dels 32 milions d’afectats a la UE, s’estima que 32 milions de persones més pateixen intolerància a la glucosa, trastorn que pot acabar en diabetis. Per tot això, l’Eurocambra ha aprovat la creació d’una estratègia comunitària per millorar la recerca, la prevenció i el diagnòstic precoç de la diabetis. Aquesta estratègia ha de servir de complement als esforços que alguns països de la Unió Europea ja fan i als països que no tenen plans nacionals per combatre aquesta malaltia. El finançament es duu a terme a través dels programes marc d’investigació de la UE.

Entre les quatre principals
Les Nacions Unides han inclòs aquesta malaltia entre les quatre malalties principals no transmissibles, motiu pel qual l’Eurocambra ja va demanar l’any passat que s’elaborés una estratègia per combatre-la, tot tenint en compte, a més, que el 2030, a causa de l’obesitat, l’envelliment i el sedentarisme, es preveu que augmentaran en més del 16%, els afectats de diabetis a Europa. Aquesta malaltia que, actualment, suposa una despesa sanitària europea del 10%, encara que el 50% dels malalts no hagin estat diagnosticats.

Accés a les publicacions de la notícia:

Cuida't la diabetis per viure en salut. Apunta't gratis al Pla Prevenció i Cures de la Diabetis, gratis amb Adeslas SegurCaixa.

Tornar a noticies