Área Privada:
  •  


Actualitat

L'exercici combat el càncer de còlon 

Fer una activitat física de manera regular millora el pronòstic d’aquesta malaltia, ja que redueix la mortalitat que hi està associada.   

31/01/2011 

Segons una recerca recent feta als EUA pel Centre de Càncer Siteman, de l’Escola de Medicina de la Universitat de Washington i l’Hospital Barnes-Jewish de Saint Louis, Missouri, portar un estil de vida actiu redueix el risc de mort per càncer de còlon.

Canvis d’hàbits  
L’estudi va partir de les dades sobre l’estil de vida de més de 150.000 homes i dones, recopilats per la Societat Americana del Càncer a Cancer Prevention Study II (CPS-II). Els investigadors van tenir en compte els nivells d’activitat física d’homes i dones des del 1982 fins al 1997, el nombre de diagnòstics de càncer de còlon entre el 1998 i el 2005 i el nombre de morts per càncer de còlon durant aquest temps. Segons afirma la directora de l’estudi, Kathleen Wolin, el nivell d’exercici físic acostuma a variar al llarg de la vida: “Mentre que algunes persones molt actives dels 20 als 30 anys redueixen el ritme quan comencen a tenir responsabilitats familiars o laborals, d’altres comencen a fer exercici quan noten els primers signes de l’edat”.

Beneficis de l’esport
D’acord amb els resultats, els que havien estat actius durant almenys 10 anys, tenien un risc significativament menor de morir de càncer de còlon que els que havien estat sempre inactius. Les conclusions no van canviar quan s’hi van afegir les dades relatives a l’Índex de Massa Corporal (IMC). Les persones que van ser actives durant més de 15 anys tenien la meitat de risc de mort per càncer de còlon que les que eren més sedentàries.

Mai no és massa tard   
Atès que l’activitat física regular s’associa a llarg termini amb un descens de la mortalitat per càncer de còlon, els responsables de la recerca animen a tothom a fer exercici: “Mai no és massa tard ni massa d’hora per començar a ser actiu”, va afirmar Wolin.

Per evitar l'aparició d'un càncer de còlon inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer Colorectal, gratis a Adeslas Prevenció.