Área Privada:
  •  


Actualitat

La vacuna contra el VPH demostra que és eficaç 

Es confirma a Austràlia l’eficàcia dels programes de vacunació contra el Virus del Papil•loma Humà (VPH) com a mesura preventiva del càncer de coll d’úter.  

30/09/2011 

Els resultats de la investigació australiana són clars: les lesions en el coll de l’úter s’han reduït ostensiblement des que es va implantar el programa de vacunació contra el VPH en aquest país l’any 2007.

Dades reveladores
L’objectiu dels investigadors era determinar les tendències del càncer cervical en un grup ampli de dones, abans i després de l’inici del programa de vacunació contra el VPH. Per fer-ho, van revisar els resultats de les citologies cervicals registrades a la ciutat de Victoria entre els anys 2003 i 2009, i van anotar la incidència d’anormalitats de grau alt del coll uterí i també de grau baix. L’equip va observar que, després d’introduir el programa de vacunació, la incidència de lesions cervicals de grau alt va baixar un 38% en les dones menors de 18 anys.

Les joves, les més beneficiades
Les dades van demostrar que les patologies greus es van reduir també en la resta de dones, encara que no d’una manera tan clara. “Aquest fet confirma la importància de posar aquesta vacuna en una edat primerenca, abans de l’inici de les relacions sexuals”, afirma la directora de l’estudi Julia Brotherton, doctora en pediatria i salut infantil i directora del programa nacional australià de vacunació contra el VPH. L’equip va constatar també que les lesions menys greus no van mostrar una reducció important després de la iniciativa de prevenció.

Història de la vacuna
L’any 2006, l’Agència Europea del Medicament (EMA) i l’Agència Americana del Medicament (FDA) van autoritzar l’ús de la vacuna contra el VPH. Des de llavors, 28 països han dut a terme un programa de vacunació. Aquest programa es va implantar a Espanya el 2009 i és diferent segons la comunitat autònoma. A Austràlia, la campanya de vacunació es coordina a escala nacional i s’adreça a les escoles.


Aprèn com evitar el càncer de coll uterí. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Càncer de Coll Uterí, gratis a Adeslas Prevenció.

 
Tornar a Notícies