Área Privada:
  •  


Actualitat

La disfunció erèctil prediu el risc coronari  

Segons un estudi mèdic presentat en diverses ciutats espanyoles, la disfunció erèctil comparteix factors de risc amb la patologia coronària.  

01/12/2011 

Organitzada per la Fundació Espanyola del Cor (FEC), la Fundació per a la Investigació en Urologia i la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN), i en col·laboració amb la companyia farmacèutica Lilly, la campanya informativa “Per tu, per mi, pel sexe amb cor”, arriba a diverses ciutats d’Espanya. L’objectiu que té és conscienciar la població sobre la relació entre la malaltia cardiovascular i la salut sexual, especialment la disfunció erèctil.

Marcador precoç
Ambdues patologies comparteixen factors de risc com la hipertensió, l’arteriosclerosi, l’obesitat i el consum de tabac, drogues o alcohol. Un 93% dels homes amb alguna malaltia cardiovascular “havia patit, entre dos i tres anys abans, disfunció erèctil”, precisa el doctor Carlos San Martín, de SEMERGEN i secretari general de l’Acadèmia Espanyola de Sexologia i Medicina Sexual.

El metge d’atenció primària
D’acord amb San Martín, “La disfunció erèctil podria predir moltes malalties cardíaques. Aquesta disfunció és un marcador precoç important del desenvolupament d’una futura patologia cardíaca”. El paper del metge d’atenció primària és decisiu per a la detecció a temps d’aquestes patologies, per la qual cosa és fonamental que mostri una actitud oberta i pregunti al pacient sobre el tema (només un 16% dels pacients amb disfunció erèctil consulta el metge per aquesta patologia).

Por i timidesa
La disfunció erèctil de vegades pot ser un marcador precoç d’un episodi cardiovascular i, d’altres, ser-ne una conseqüència. La majoria dels pacients que tenen aquests problemes retarden, per por, el moment de tornar a mantenir relacions sexuals. El doctor Eduardo de Teresa, cap del Servei de Cardiologia a l’Hospital Universitari Virgen de la Victoria i professor de la facultat de Medicina de la Universitat de Màlaga, explica: “Al pacient amb disfunció erèctil se li hauria de preguntar per la salut cardíaca que té i els factors de risc cardiovascular”. D’altra banda, el doctor Quiñonero, adjunt del Servei d’Urologia de la mateixa universitat, afegeix: “Encara hi ha certa timidesa per parlar de la disfunció sexual a la consulta del metge. Però el fet de saber que és un indicador de risc coronari ajudarà a fer que els pacients s’acostin i ho comentin”.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Apunta't gratis a reduir el teu risc cardiovascular amb Adeslas SegurCaixa.