Área Privada:
  •  


Actualitat

Nou mètode per diagnosticar càncer d’endometri 

L’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (VHIR) ha descobert 20 gens implicats en el desenvolupament del càncer d’endometri. Aquesta troballa fa possible un diagnòstic més senzill de la malaltia.  

23/05/2011 

Tal com han publicat en un informe els experts del VHIR, “conèixer els marcadors moleculars permet establir un mètode nou de diagnòstic eficaç, poc invasiu i altament fiable en la detecció d’aquest tipus de càncer. La descoberta obre la via al desenvolupament d’un kit de diagnòstic, del qual ja hi ha una patent, per  fer-lo servir a la consulta dels especialistes”.

Un senzill test de detecció
Aquests resultats són importants perquè, fins avui, no s’havien trobat marcadors moleculars vinculats al càncer d’endometri. La metodologia és poc invasiva i altament fiable , el que permet que el ginecòleg pugui obtenir la mostra de l’ambulatori sense necessitat d’un entorn hospitalari.

Kit de diagnòstic
Els investigadors confien que el kit diagnòstic es podrà comercialitzar d’aquí a poc temps per poder fer-lo servir a la consulta dels especialistes. Segons els directors de la investigació, els doctors Reventós i Gil-Moreno, “la disponibilitat d’aquest kit a les consultes dels ginecòlegs permetrà reduir l’impacte del càncer d’endometri en la salut de les pacients afectades, disminuir la mortalitat en els casos que s’escapen del diagnòstic convencional i augmentar els casos diagnosticats en fases precoces de la malaltia”.

Incidència de la malaltia
L’endometri és la capa d’epiteli que cobreix l’interior de l’úter. El càncer d’aquest teixit és un dels tumors ginecològics més freqüents en les dones dels països industrialitzats. Cada any es detecten entre 13 i 14 casos nous per cada 100.000 dones a la Unió Europea i acostuma a aparèixer a partir dels 50 anys. 

Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció d’Adeslas