Área Privada:
  •  


Actualitat

Receptar bona alimentació i exercici físic 

Arranca a Múrcia un projecte per a la millora de l’atenció a pacients amb diabetis que intervindrà sobre els hàbits alimentaris i fonamentarà la pràctica de l’exercici físic. 

14/12/2010 

D’acord amb l’estudi Diabet.es, hi ha 80.000 persones a Múrcia diagnosticades amb diabetis i 25.000 podrien patir aquesta malaltia. José Antonio García, director general de planificació, ordenació sanitària i farmacèutica, afirma que “tot i tenir tractaments adequats per a la diabetis, el 50% dels malalts està mal controlat”.

Una iniciativa innovadora
El projecte és una programa pilot, amb un caràcter d’investigació aplicada, que es desenvoluparà durant un any en col·laboració amb deu centres de salut de la regió i amb Novo Nordisk Espanya. El director general va afegir que “la posada en marxa d’aquest projecte requereix la implicació de les persones que pateixen diabetis, ja que sense el seu compromís seria  impossible dur-lo a la pràctica”.

Objectius del projecte
Els objectius principals d’aquest programa, segons va explicar García, són millorar la qualitat de vida del malalt, i també monitoritzar l’impacte en la salut de les intervencions dutes a terme. Així mateix, es pretén potenciar pràctiques en atenció primària i analitzar els indicadors de seguiment d’aquests pacients a partir de paràmetres habituals que es controlen als pacients amb diabetis. El director general va puntualitzar que “aquest projecte està emmarcat en el Pla de Salut de la Regió de Múrcia 2010-2015, amb el qual es persegueix reduir la mortalitat prematura per diabetis per sota de cinc per cada 100.000 habitants”. A més, va manifestar que per contribuir a la millora del diabètic la Conselleria de Sanitat i Consum està dissenyant l’Estratègia Regional de Diabetis, que es presentarà el primer semestre del 2011.

Diabetis a la regió
La diabetis mellitus és una malaltia que dura tota la vida i que es caracteritza per l’augment dels nivells de glucosa a la sang, fet que afecta diferents òrgans i teixits. El director general va afirmar que “en aquesta comunitat hi ha 80.000 persones diagnosticades amb diabetis i 25.000 més, segons l’estudi Diabet.es, podrien patir aquesta malaltia, tot i que no ho saben”. A això, s’hi uneix que l’edat d’aparició de la diabetis de tipus 2 s’ha avançat cinc anys pels mals patrons d’alimentació i hàbits de vida, i s’ha situat en una mitjana de 35 anys, quan fa una dècada era de 40.

Cuida't la diabetis per viure en salut. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció i Cura de la Diabetis, gratis a Adeslas Prevenció.