Área Privada:
  •  


Actualitat

Dret a estar informat sobre anticoncepció 

Un estudi dut a terme en 26 països revela que els joves no estan ben informats sobre mètodes anticonceptius, tenen dubtes i creences errònies. 

24/10/2011 

L’any 2009, i amb el suport d’11 ONG, l’empresa farmacèutica Bayer va iniciar una campanya titulada “El teu dret a estar informat sobre anticoncepció” en la qual van entrevistar més de 6.000 joves de 26 països. D’aquest estudi, que s’elabora anualment, se n’extreu molta informació interessant que fa referència als comportaments i l’educació que reben els joves de tot el món. Els resultats posen de manifest, per exemple, que a Europa, només la meitat dels enquestats van rebre educació sexual a l’escola. No obstant això, les tres quatres parts dels joves de l’Amèrica llatina, Àsia Pacífic i Estats Units sí que la van rebre.

Falta de responsabilitat
A França, el nombre d’entrevistats que reconeix haver tingut relacions sexuals amb una nova parella i sense protecció, va augmentar un 111%. Als Estats Units, els entrevistats que van admetre no fer servir protecció van passar de ser el 38% a ser el 53%. Les estadístiques mostren que el 40% dels joves australians, xilens, colombians, anglesos i suecs, han tingut relacions sexuals sense protecció amb desconeguts. Aquestes xifres arriben al 50% entre joves xinesos, estonians, coreans, noruecs i tailandesos.

Creences errònies
La desinformació i els conceptes erronis suposen, per exemple, que un 26% de joves egipcis cregui, segons aquest estudi, que banyar-se o dutxar-se després de tenir relacions sexuals evita la concepció; o que a Tailàndia o l’Índia, una quarta part consideri que, durant la menstruació, no es pot concebre.

26/9, dia de l’anticoncepció
Denine Séller, membre del grup de treball del Dia Mundial de l’Anticoncepció, que enguany s’ha celebrat el 26 de setembre, exposa la situació amb les paraules següents: “hi ha barreres a tot el món que impedeixen als adolescents rebre informació fiable sobre sexe i anticoncepció, que és el motiu pel qual els conceptes erronis són tan estesos”.

Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.