Área Privada:
  •  


Actualitat

Mal control de l'asma 

Les dades de l’estudi MAGIC revelen que més de la meitat dels asmàtics no tenen ben controlada la seva malaltia. En camvi, no més el 7% s'adonen de la situació. 

14/12/2010 

Els resultats s’han fet públics en el XXVII Congrés de la Societat Espanyola d’Al•lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) celebrat a Madrid. En aquest treball, patrocinat per MSD (Merck Sharp & Dohme), hi han participat 180 centres i 1.286 pacients asmàtics espanyols. Gràcies a ell es poden establir punts de tall precisos en el mesurament del control de l’asma amb l’objectiu d’aconseguir que el diagnòstic de la malaltia sigui tan ajustat com sigui possible.


Error de percepció
Segons que ha declarat José M. Olaguíbel Rivera, del Servei d’Al•lergologia del Complex Hospitalari de Navarra, president de la SEAIC i investigador principal de l’estudi MAGIC, “es detecta una discordança que crida l’atenció respecte del que pensen els pacients de la situació de control del seu asma i la realitat, que pràcticament és inversa. D’altra banda, Santiago Quirce, cap del Servei d’Al•lergologia de l’Hospital La Paz de Madrid i investigador de l’estudi, ha afirmat que: “Tant els pacients com els metges tendeixen a sobrevalorar el grau de control de l’asma, per la qual cosa cal utilitzar mesures objectives de control”. D’acord amb l’estudi, només el 16,1% dels metges considera que l’asma dels seus pacients no està controlat, quan la xifra real puja a més del doble.


Per què els pacients no se n’adonen?
El caràcter crònic de la malaltia fa que els pacients s’hagin acostumat a tenir unes limitacions determinades. D’altra banda, la falta d’un seguiment adequat de les persones asmàtiques fa que aquests recorrin amb freqüència a l’autocontrol.


No tan sols asma
L’estudi MAGIC confirma, a més, la relació del mal control de l’asma amb patologies com ara la rinitis, una malaltia que pateixen entre el 70 i el 90 per cent dels pacients asmàtics, i la gravetat de la qual està en relació amb l’asma mal controlat.

Controla l'asma i els seus símptomes. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Asma, gratis a Adeslas Prevenció.