Área Privada:
  •  


Actualitat

Tot sobre el diagnòstic prenatal, a Madrid 

La prevenció i el diagnòstic dels problemes d’origen prenatal durant l’embaràs. 

15/08/2012 

El 18 de setembre vinent es farà a les 19.30 hores la conferència La salud empieza antes de nacer, a càrrec d’Eduard Gratacós, cap del servei de medicina maternofetal de l’Hospital Clínic de Barcelona. La conferència tractarà de la prevenció i el diagnòstic dels problemes d’origen prenatal durant l’embaràs.

L’acte divulgatiu es durà a terme a l’auditori de la Fundación Mutua Madrileña, al passeig de la Castellana, núm. 33 de Madrid, i la inscripció és gratuïta a través de www.fundacionmutua.es/Conferencias-Salud.html

Gratacós és, a més, professor de la Universitat de Barcelona, i durant la xerrada farà èmfasi en els dos aspectes essencials que cal tenir en compte a l’hora de planificar correctament un embaràs: els riscos que influeixen en la gestació i el diagnòstic precoç.

Estudi dels riscos
Per dur a terme un diagnòstic prenatal cal tenir en compte diversos factors de risc que poden influir en la gestació: l’edat dels futurs pares, els perills que comporten determinades professions de la mare, el contacte amb els animals o el consum d’alcohol, tabac o d’altres drogues. El diagnòstic precoç també dóna informació als futurs pares sobre mesures preventives per a defectes congènits.

Proves diagnòstiques
El diagnòstic precoç engloba una sèrie de tècniques que estan encaminades a evitar problemes i millorar les circumstàncies de la mare i el fetus durant la gestació. Aquestes tècniques poden ser no invasives, com ara ecografies o analítiques, o invasives, com ara l’amniocentesi (punció de l’abdomen matern per extreure’n líquid amniòtic) o la funiculocentesi (punció d’un vas umbilical per extreure’n sang del fetus).

D’un elevat interès a l’hora de planificar l’embaràs
La informació que s’oferirà a la conferència de Gratacós és molt valuosa per a les parelles que vulguin planificar un embaràs, però també per a les dones embarassades i les seves parelles.

Si vols més informació sobre les activitats divulgatives de la Fundación Mutua Madrileña, segueix-nos a facebook/fundacionmutuamadtwitter/fundacionmutua o a la pàgina www.fundacionmutua.es

Tornar a noticies