Área Privada:
  •  


Actualitat

Conducció acompanyada de menors 

La DGT està elaborant una proposta amb l’objectiu d’implantar la conducció acompanyada de menors de 18 anys, com a pas previ per obtenir el carnet de conduir.  

18/04/2011 

Aquest projecte, que l’ha donat a conèixer la Comissió no permanent de Seguretat Vial del Congrés dels Diputats, forma part de l’Estratègia de Seguretat per al període 2011-2020, que el Consell de Ministres va aprovar fa poc. D’acord amb les declaracions de Pepe Navarro, director de la DGT, de moment l’objectiu és elaborar la proposta i les condicions legals que permetin implantar la conducció acompanyada de menors abans dels 18 anys , però no està previst implantar-la el 2011.

En preparació
La conducció acompanyada no té una gran demanda social, de manera que es podrà posar en pràctica amb tranquil·litat. “No és la nostra prioritat màxima, però sí que volem deixar aquesta proposta elaborada per al moment en què es consideri oportú posar-la en marxa”, va assenyalar Navarro. Segons ha declarat el director de la DGT, “Aquesta mesura marcarà el full de ruta de la política de seguretat vial per als anys vinents”.

Part de l’estratègia de la DGT
L’estratègia espanyola es basa en les guies que va donar la UE per reduir els accidents i en les polítiques que alguns països com Suècia, Austràlia o Gran Bretanya han engegat. Amb aquesta mesura, la DGT pretén arribar a la taxa de 37 morts per milió d’habitants i un 35% menys de ferits greus. Navarro indica que, després d’haver reduït en més d’un 50% les víctimes mortals des del 2003 gràcies al carnet per punts i la reforma del codi penal, l’estratègia a curt termini se centra en identificar prioritats i col·lectius estratègics, més que no pas en les mesures a l’engròs.

Reduir la mortalitat infantil
Navarro ha subratllat que els objectius estratègics fonamentals de la DGT per als pròxims anys són reduir la mortalitat infantil per falta de sistemes de retenció, i el nombre de víctimes mortals per accidents o atropellament tant en carretera com en zona urbana.

Evita accidents domèstics amb informació i consells. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció d'Accidents Infantils, gratis a Adeslas Prevenció.