Área Privada:
  •  


Actualitat

Menjar més, pesar menys 

Les persones que mengen amb més freqüència pesen menys. Per mantenir un IMC normal, de 19 a 24, es fonamental ser físicament actiu i consumir unes 1.800 calories diàries, que s’han de repartir en diversos àpats. 

15/12/2011 

Jessica Bachean, professora assistent del Departament de Nutrició i Dietètica de la Maywood University a Scraton Pennsylvania (EUA) i el seu equip, van analitzar durant un any una mostra de 250 persones amb l’objectiu de determinar una pauta entre els hàbits d’alimentació i l’obesitat. Els investigadors també van considerar les dades recopilades en dos estudis previs, patrocinats pels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units. Un d’aquests estudis va recollir els hàbits alimentaris de les persones obeses o amb sobrepès, l’índex de massa corporal (IMC) dels quals estava entre 25 i 47. L’altre observava les persones amb un pes normal, un IMC de 19 a 24,9.

Menys és més
Segons aquest estudi, publicat al Journal of the American Dietetic Association, “Els adults amb sobrepès mengen amb menys freqüència que les persones amb pes normal, consumeixen més calories i fan menys activitat física”. És a dir, que fer pocs àpats al dia marca la tendència al sobrepès i, pel contrari, menjar més sovint (5 vegades al dia) ajuda a mantenir un IMC normal.

Les calories que s’ingereixen
D’acord amb l’estudi, les persones de pes normal i sobrepès ingerien de 1.900 a més de 2.000 calories diàries, respectivament. No obstant això, les persones que no es tornaven a engreixar consumien al voltant de 1.800 calories per dia. En paraules de l’experta, Jessica Bachean, “Si una persona menja amb més freqüència evita tenir massa gana. Si, pel contrari, espera deu hores després de l’últim àpat, acabarà menjant molt més”.

…i es cremen
Segons la investigació, els més actius físicament eren els que mantenien la baixada de pes aconseguit. Aquest grup cremava 3.000 calories a la setmana a través d’activitats diverses i l’exercici. De la mateixa manera, els que cremaven 1.200 calories/setmana, s’emmarcaven en el pes normal. Finalment, els que cremaven 800 calories/setmana estaven en el grup de sobrepès. Així, l’experta conclou: “Ser extremadament actiu físicament i menjar amb freqüència ajuda a mantenir la baixada de pes aconseguida”.

Mantingues el teu pes en nivells saludables. Apunta't gratis a Prevenir l'Obesitat amb Adeslas SegurCaixa. Mantén tu peso en niveles saludables.