Área Privada:
  •  


Actualitat

Menjar més sa a l’escola 

La Llei de seguretat alimentària i nutrició, que s’ha aprovat fa poc, prohibeix la venda d’aliments i de begudes amb un contingut alt d’àcids grassos saturats, àcids grassos “trans”, sal i sucre a col·legis i instituts.  

27/06/2011 

“Es tracta, en primer lloc, d’una llei moderna, perquè incorpora els hàbits d’alimentació saludables al concepte de seguretat alimentària; i, en segon lloc, d’una llei oportuna, ja que estableix els mecanismes de coordinació necessaris per aconseguir una aplicació efectiva tant a les comunitats autònomes com en les relacions amb la Unió Europea” afirma un comunicat que ha emès el govern d’Espanya.

Objectiu: acabar amb l’obesitat
Segons declaren les autoritats, aquesta llei pretén reforçar la vigilància en els temes relacionats amb els aliments i combatre, d’aquesta manera, la obesitat de la població, concretament la infantil, que ja té una prevalença per sobre del 30%.

Menús més equilibrats
Aquesta llei també té en compte els menús escolars, en els quals limita el consum d’aliments i de begudes amb un alt contingut en greixos “trans”, sals i sucres. Amb l’objectiu que l’oferta alimentària sigui variada i adequada a les necessitats nutritives dels alumnes, els responsables de supervisar els menús escolars seran professionals acreditats a les àrees de nutrició humana i dietètica. A més, perquè la dieta que els menors tenen a casa complementi la de l’escola, els centres escolars proporcionaran als pares o tutors informació detallada sobre les calories i nutrients dels menús, i unes directrius sobre quina seria l’alimentació més adequada a fora de l’escola.

0% de publicitat
La nova llei estableix que els centres escolars estaran “lliures de publicitat”, excepte si aquesta és beneficiosa per als alumnes. Pel que fa a la publicitat d’aliments en altres àmbits, es va optar per la via de l’autoregulació, mitjançant la signatura d’acords de coregulació amb els operadors econòmics i els responsables de comunicació audiovisual.

 

 Mantingues el teu pes en nivells saludables. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Obesitat gratis a Adeslas Prevenció.