Área Privada:
  •  


Actualitat

Tornada a l’escola sense riscos 

L’Associació Espanyola de Productes Per a la Infància (ASEPRI) ofereix una sèrie de consells adreçats a evitar riscos escolars, des de lesions d’esquena ocasionades per motxilles inadequades a caigudes associades a un mal calçat. 

18/10/2011 

D’acord amb ASEPRI, per evitar problemes d’esquena, el pes de les motxilles per anar a l’escola no ha de superar entre el 10% i el 15% del pes del nen. S’han d’adequar, a més, a la seva estatura i pes i han de ser pràctiques, amb disseny anatòmic, respatller encoixinat i corretges amples i encoixinades. També aconsella que es duguin amb els dos tirants a l’alçada lumbar, de manera que es reparteixi el pes entre ambdues espatlles. L’associació recomana, a més, que els objectes que pesin més es col·loquin el més a prop possible de l’esquena.

Purificadors d’aire i peces de vestir
De la mateixa manera, ASEPRI recomana l’ús de purificadors d’aire a les aules, ja que eliminen bactèries, partícules de pols, pol·len i al·lèrgens i olors, que provoquen l’aparició d’al·lèrgies, asma i altres problemes respiratoris i infeccions. Pel que fa a la roba, l’associació recomana les peces bactericides i fungicides, de fibra natural, còmodes i transpirables, que redueixen un 70% les colònies de bacteris i fongs.

Sobre les sabates
El calçat ha de ser de fibres naturals, pell o lona, per permetre la transpiració i evitar els fongs. És important triar sabates adequades que impedeixin que els peus es desenvolupin malament i que els subjectin bé. Per a això, cal que els nens duguin la talla de sabates que els pertoca (ni més gran, ni més petita); la manca de subjecció pot produir torçades o caigudes. Les últimes recomanacions diuen que és convenient que les soles siguin antilliscants i que estigui fetes d’un material flexible. Des de l’associació, també desaconsellen fer servir cada dia les mateixes sabates o calçat prestat o heretat.

El paper dels pares
El president d’ASEPRI, Vicente Mompó Buchón, aconsella que els pares prenguin mesures per assegurar la salut i la higiene dels més petits, “ja que el seu sistema immunitari és immadur”.

Evita accidents domèstics amb informació i consells. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció d'Accidents Infantils, gratis a Adeslas Prevenció.