Área Privada:
  •  


Actualitat

Les malalties coronàries augmenten amb el fred 

Segons un estudi fet al Regne Unit, l’arribada de l’hivern augmenta les probabilitats de patir un infart. 

01/02/2012 

Les investigacions que va dur a terme el London School of Higiene & Tropical Medicine (LSHTM) i que es van publicar al British Medical Journal, van observar la influència de la temperatura en el risc de tenir un atac de cor. Els estudis van revelar que, si la temperatura mitjana diària baixa un grau centígrad, es produeix un increment acumulat del 2% en el risc de patir un atac de cor durant un període de 28 dies. D’acord amb les dades que van recopilar els investigadors, es van detectar 200 infarts més durant l’hivern que en èpoques amb temperatures més altes.

La temperatura com a factor de risc
Les temperatures baixes poden perjudicar més gent gran o persones que pateixin alguna malaltia cardiovascular, diabetis o hipertensió. Segons adverteix la Fundació Espanyola del Cor (FEC), amb el fred, creix el risc que els problemes de les persones que pateixen alguna malaltia cardiovascular o coronària augmentin fins a un 20%.

Infeccions respiratòries
A més del descens de la temperatura durant l’hivern, els problemes cardiovasculars també són conseqüència de les infeccions respiratòries, els efectes de les quals empitjoren diverses malalties del cor, entre les quals hi ha la isquèmia o la insuficiència cardíaca.

Prendre precaucions
En aquesta època de l’any, durant la qual augmenten les infeccions del tracte respiratori, cal que tothom que pateixi alguna cardiopatia prengui precaucions: des de vacunar-se de la grip a la tardor fins a abrigar-se bé quan surti al carrer; a més, cal medicar-se correctament i evitar fumar o fer excessos a l’hora de menjar.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Apunta't gratis a reduir el teu risc cardiovascular amb Adeslas SegurCaixa.