Área Privada:
  •  


Actualitat

Augmenten les malalties de transmissió sexual 

Durant l’última dècada, el Sistema Andalús de Salut (SAS) ha registrat un augment important d’infeccions sexuals a Sevilla, de les quals el Virus del Papil·loma Humà (VPH) és la més freqüent. 

01/05/2011 

Sida, gonorrea, VPH, herpes genital… Des de l’any 2000 les malalties sexuals han augmentat considerablement a Sevilla. Segons els experts del centre de MTS (Malalties de Transmissió Sexual) de la localitat, dependent del SAS, aquest augment està relacionat amb la “relaxació” a l’hora de prendre mesures preventives.

El VPH, la infecció més freqüent
Els informes del centre revelen que la infecció per VPH és la que més predomina. S’aprecia un augment progressiu del virus entre els joves de 20 a 35 anys, el grup de població amb més activitat sexual. Durant el 2010 es van registrar 1.100 casos nous d’infecció per VPH, el 32% de la població atesa. El 2000, el centre de MTS de Sevilla va registrar 258 infeccions del virus del papil·loma humà i la incidència va ser del 14,15%.

Altres MTS en augment
La resta de problemes de transmissió sexual també han repuntat durant l’última dècada. Les infeccions per clamídia, un bacteri que pot provocar infertilitat i problemes greus en la dona, han passat de 47 casos l’any 2000 a 340 el 2010. La predominança del bacteri fa deu anys era del 2,6% i ara és del 9,95%. Els sanitaris sevillans han detectat 209 casos d’herpes genital davant dels 37 que es van diagnosticar el 2000. La predominança d’aquesta malaltia ara és del 3,2%. La gonorrea i la sífilis també han augmentat de manera considerable l’última dècada (la primera ha passat de 35 casos a 98 i, la segona, de 24 a 95). Els infectats per VIH han passat de ser 16 a ser 44.

Portadors del virus
Els experts del centre sevillà informen que el 60,5% dels portadors d’aquesta mena de virus i bacteris són homes. El percentatge de dones és molt menor: d’un 39,5%. Els experts assenyalen que ha augmentat el nombre d’infeccions entre els homes que mantenen relacions sexuals amb altres homes, bisexuals i homosexuals, ja que són el sector més vulnerable al contagi.

Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.