Área Privada:
 •  


Actualitat

Asma i baixa laboral 

Un de cada quatre treballadors asmàtics falta a la feina al llarg de l’any a causa d’aquesta malaltia. 

01/03/2011 

  D’acord amb les dades d’un estudi elaborat per l’Hospital Clínic de Santiago de Compostel·la (CHUS) i la companyia farmacèutica Astra Zeneca, el 25% dels adults que tenen asma s’absenta de la feina una o més vegades l’any a causa d’aquesta patologia.

  Professions “de risc”
  Francisco Caamaño, professor de Salut Pública de la Universitat de Santiago de Compostel·la (La Corunya) ha declarat: “Hi ha determinats treballadors com ara forners, perruquers, netejadors, agricultors, envernissadors, polidors o químics que tenen més risc d’absentisme a causa de l’exposició a tòxics o irritants que es poden inhalar”.

  Tabaquisme i estrès
  El nombre de baixes laborals tendeix a incrementar-se per determinats factors, com l’estrès o el tabaquisme. Tal com assenyala l’estudi: “La probabilitat d’absentisme pot augmentar fins i tot un 39% en el cas dels fumadors habituals”. Els esdeveniments estressants, les consultes a urgències, els ingressos hospitalaris, les consultes al metge i una pitjor qualitat de vida per patir un tipus d’asma més greu són més motius que incrementen les probabilitats de faltar a la feina. “Les persones que tenen menys adherència al tractament o que consumeixen alcohol tenen més tendència a la incapacitat laboral i a patir més baixes al llarg de l’any”.

  Perfil de l’absentista
  La investigació, que ha analitzat la prevalença i la gravetat de l’asma, i l’impacte econòmic que té en el sistema sanitari, revela que el perfil del pacient que més s’absenta a la feina és una dona major de 40 anys, exfumadora i que pateix un tipus d’asma més greu del que és comú.

  Controla l'asma i els seus símptomes. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Asma, gratis a Adeslas Prevenció.

 • Tornar a Noticies