Área Privada:
  •  


Actualitat

Estat d’ànim i diabetis de tipus 2 

Científics dels Estats Units troben una relació entre la depressió i un pronòstic pitjor de diabetis. 

16/05/2011 

Tal com defensa un estudi dut a terme a la Universitat de Michigan per investigadors del VA Ann Arbor Healthcare System i del Health System, els diabètics que són tractats de depressió milloren el pronòstic.

Sobre la investigació
Per fer aquest treball, els investigadors van recopilar, durant un any, dades de 145 pacients de diabetis de tipus 2 i depressió. Tots van rebre suport psicològic telefònic (teràpia cognitiva) durant dotze setmanes, nou mesos més de sessions de reforç i un programa d’exercici lleuger (caminades). Els resultats es van creuar amb els que es van obtenir d’un grup de control similar en nombre format per pacients diabètics que no van rebre suport psicològic.

El 60% de casos de depressió van remetre
D’acord amb les dades finals, els pacients que van rebre suport psicològic van reduir els casos de depressió un 58%. La pressió arterial d’aquest grup va baixar i la qualitat de vida va millorar. En el grup de control, la incidència de la depressió va remetre un 39%.

Una relació que es confirma
Després d’analitzar les dades, els investigadors van arribar a la conclusió que les persones amb depressió tenen més tendència a seguir la dieta recomanada pel metge i a respectar la presa de medicaments. Tal com ha assenyalat l’autor principal de l’estudi, John Piette, en un comunicat, “la depressió és un problema comú i tractable per a molts pacients de diabetis”.

Teràpia telefònica
Tal com es desprèn de les conclusions de l’estudi, la teràpia psicològica no sol ser gaire freqüent en aquesta mena de pacients ja que, sovint, els hospitals no la poden oferir perquè no disposen de prou mitjans. L’assessoria telefònica es perfila, doncs, com una alternativa vàlida per millorar l’accés dels diabètics a l’atenció efectiva de la depressió, millorar la salut cardiovascular i evitar el sedentarisme.

Cuida't la diabetis per viure en salut. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció i Cura de la Diabetis, gratis a Adeslas Prevenció.