Área Privada:
  •  


Actualitat

Mites de l'alimentació i el càncer de mama 

Segons un estudi publicat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), només el 39% dels espanyols pensa que el càncer es podria prevenir amb bons costums alimentaris. 

14/12/2010 

Els hàbits en alimentació i activitat física dels espanyols haurien de millorar: el 57% no consumeix cada dia fruita i verdura, el 58% inclou a la dieta brioixeria, carns grasses i embotits de dues a tres vegades a la setmana i el 75% de la població no fa esport regularment.

Manca d’informació
El 55% de les persones enquestades considera que els mals hàbits alimentaris afavoreixen la mala salut, i el 39% que el càncer es podria prevenir amb uns bons costums alimentaris. El 44% dels enquestats admet que canviaria els seus hàbits d’alimentació si tingués més informació sobre com influeixen en la prevenció de la malaltia. Segons les dades de la Societat Americana contra el Càncer, el 38% dels casos de càncer de mama dels EUA es podrien prevenir amb dieta, activitat i mantenint un pes saludable.

L’opinió de l’expert
Carlos Fuster, cirurgià de l’Hospital Virgen del Consuelo de València, que pertany a la xarxa Adeslas, opina que “hi ha molts espanyols que s’alimenten malament: fan àpats lleugers per esmorzar i dinar, i copiosos per sopar, consumeixen molts productes precuinats... A més, molta gent, dones majoritàriament, cauen en l’engany del que és light: el fet que un producte tingui un 20% menys de greix, per exemple, no vol dir que tingui poc greix o que aquest sigui sa”.

Campanyes poc efectives
Respecte de la informació que té la població sobre alimentació, l’expert afirma que: “Els consells que arriben són massa ambiciosos, atesa la situació. A la gent que li costa menjar fruita i verdura li resulta molt difícil menjar 5 racions d’aquests aliments al dia. Com a conseqüència d’això, es desmoralitzen i no en mengen gens. Si se’ls digués que mengessin una o dues peces de fruita al dia, molts ho farien.”

Sobre els productes “miracle”
En l’estudi d’AECC també es constata la falsedat de mites com ara que el te verd, la soja o les baies del Goji prevenen el càncer, i insisteixen que cap aliment per si sol no té la capacitat d’evitar la malaltia. En aquesta mateixa línia Fuster afegeix: “Els excessos són dolents en tots els sentits. El millor és menjar de tot (peix, carn, verdura, fruita...), en la justa mesura, sense abusar dels aliments que sabem que no són sans, i fer exercici físic amb freqüència.”

Si vols detectar a temps el càncer de mama inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer de Mama, gratis a Adeslas Prevenció.