Área Privada:
  •  


Actualitat

Prevenir el càncer des de petits 

Fer servir protectors solars, vacunar-se contra el Virus del Papil•loma Humà (VPH), evitar el fum del tabac, seguir una dieta equilibrada... Els hàbits saludables poden reduir el risc de càncer en el teu fill.  

24/08/2011 

Els experts dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC segons les sigles en anglès), una organització nord-americana de salut de prestigi mundial, recorden que seguir determinades precaucions de manera quotidiana redueix les probabilitats que els nens pateixin càncer en algun moment de la vida.

Protecció solar contra el càncer de pell
La major part dels càncers de pell es poden prevenir amb una protecció solar adequada. La pell dels menors és molt més sensible que la dels adults i, a més, els nens passen molt temps exposats a l’aire, especialment a l’estiu, quan el sol és més perillós. És fonamental que facin servir cremes que els protegeixin dels rajos UV. Els experts també recomanen que els nens i els adolescents s’estiguin en zones amb força ombra, especialment a les hores de més sol; que duguin peces de roba que els protegeixin de la radiació solar; que facin servir gorres o barrets per protegir la cara, el cap, les orelles i el coll i que utilitzin ulleres de sol envoltants, que bloquegin al màxim els raigs UVA i UVB. 

Vacuna contra el càncer de coll uterí
El VPH és un virus comú que es transmet de persona a persona durant les relacions sexuals, és la causa principal del càncer de coll uterí i també de molts càncers vaginals i de vulva. La vacuna contra el VPH protegeix contra els tipus de VPH que, amb més freqüència, causen aquesta greu patologia. S’administra en tres injeccions i, depenent dels països, es recomana per a les nenes d’11 i 12 anys d’edat i nenes i dones de 13 a 26 anys que no hagin rebut cap de les sèries ni les 3 injeccions quan eren més petites. Els programes de vacunació contra el VPH a Espanya se solen adreçar a nenes de 14 anys.

Tabaquisme i càncer de pulmó
La millor manera de prevenir el càncer de pulmó és no començar a fumar o abandonar l’hàbit si ja s’ha adquirit. D’acord amb les dades que ofereix el CDC, el 2009, el 46,3% dels estudiants dels Estats Units de secundària superior van dir que, almenys, havien fumat una vegada. Un de cada cinc fumava. Però no només el fumador pot patir patologies respiratòries; cada vegada més estudis demostren els perills del fumador passiu, especialment quan aquest és menor.

Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció d’Adeslas

Tornar a Notícies