Área Privada:
  •  


Actualitat

Obesitat, nutrició i estil de vida 

El clar excés de pes s’associa amb un gran nombre de patologies greus. Amb l’objectiu de conscienciar més la població, aquest octubre se celebra a Madrid un congrés sobre el tema. 

24/08/2011 

La relació entre l’obesitat i les malalties cardiovasculars, la hipertensió arterial, la dislipèmia o la diabetis, entre altres patologies, es tractarà àmpliament en el XI Congrés de la FENS (Federació Europea de Societats de Nutrició). A la trobada també es parlarà de la incidència d’aquesta malaltia, dels riscos que comporta en les diferents etapes de la vida i de la importància dels hàbits saludables.

Epidèmia del segle XXI
Ascensión Marcos, presidenta del Congrés, ha assenyalat: “l’obesitat és una de les epidèmies que pateix la població europea al segle XXI. Hem intentat reunir al Congrés les últimes investigacions científiques d’àmbit nacional o internacional i nombrosos experts en aquesta matèria”.

Un esdeveniment complet
En el congrés es programaran 200 conferències i 144 comunicacions orals, que aplegaran experts en nutrició i un gran nombre d’especialistes procedents de 38 països que presentaran prop de 1.000 “pòsters”. “Intentarem indagar les causes i conseqüències de l’obesitat, però sobretot l’objectiu és fixar la mirada en les eines de prevenció, des de l’educació i la família, que s’estan desenvolupant a escala europea i mundial”, afegeix Marcos.

Obesitat en etapes diferents
Un dels objectius del congrés és abordar l’obesitat en les diferents etapes de la vida, com l’embaràs, la infància o l’adolescència, insistint en el període de gestació i la relació entre aquesta patologia i la nutrició. Lucila Poston, professora de l’Hospital St. Thomas de Londres, que dirigirà el taller Dietary recommendations for obese pregnant women, explica que “l’increment de l’obesitat a escala mundial s’està traduint en problemes durant el període de gestació i els nens nascuts de mares obeses tenen més risc de morir durant el part i de patir malformacions congènites”.

Mantingues el teu pes en nivells saludables.Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Obesitat, gratis a Adeslas Prevenció.


Tornar a Notícies