Área Privada:
  •  


Actualitat

Es confirma: l’exercici manté el cervell en forma 

Tal com suggereixen dues investigacions recents, mantenir-se actiu en l’edat adulta redueix les probabilitats de perdre les capacitats mentals. 

24/08/2011 

El primer estudi el va dur a terme al Canadà Laura E. Middleton, de la Fundació de Malalties del cor, que pertany a l’Institut d’Investigació de Sunnybrook, a Toronto. El segon el va fer a França Marie-Noël Vercambre, de la Fundació de Salut Pública, de la Mútua General de l’Educació Nacional de París.

Una mesura objectiva
En el treball canadenc, els investigadors van mesurar l’activitat de 197 homes i dones a través del mètode de “l’aigua doblement marcada”, que va confirmar, alhora, la Mini Prova de l’Estat Mental. Segons declaracions de Middleton, “el nostre treball pren com a referència una mesura objectiva de l’activitat física. La majoria dels estudis anteriors van considerar l’auto-report dels nivells d’activitat física, que sempre tenen algun error inherent”.

90% menys de risc
L’equip d’investigadors canadencs va constatar que aquelles persones més actives físicament tenien un 90% menys de risc de desenvolupar deteriorament cognitiu significatiu, en comparació amb els que no feien cap activitat física.

Tot l’exercici compta
Els investigadors també van observar que qualsevol tipus d’activitat física és beneficiosa. “No només és eficaç córrer, nedar o anar en bicicleta; dur a terme activitats a prop de casa, fer les feines de la llar o caminar a l’aire lliure també pot ser important per protegir el cervell del deteriorament cognitiu. No només s’ha de fomentar l’exercici, hem de frenar el sedentarisme” explica la directora de l’estudi.

Activitat física, risc cardiovascular i cervell
En el segon treball, l’equip de Vercambre va examinar l’efecte de l’activitat física en un grup de
2.809 dones participants en un estudi sobre salut cardiovascular. Els resultats van deixar clar que les dones que eren més actives físicament (que caminaven diàriament 30 minuts o feien una activitat semblant) tenien un índex de deteriorament cognitiu menor.

 

Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció d’Adeslas


Tornar a Notícies