Área Privada:
  •  


Actualitat

Tens cura dels ulls? 

La meitat dels casos de pèrdua visual es poden prevenir amb una detecció a temps i un tractament adequat. Els especialistes recomanen que no s’esperi a tenir el problema per anar a revisar la vista. 

03/11/2011 

El 13 d’octubre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la visió, el Consell General de Col•legis d’Òptics-Optometristes va voler recordar que un senzill reconeixement pot ser l’aliat principal per conservar el sentit “més important”. El tema central d’enguany ha estat la salut ocular i l’accés igualitari a l’atenció ja que, en alguns indrets del món, encara s’ha d’aconseguir que homes i dones rebin serveis d’una manera igualitària.

Un toc d’atenció
El fet de fixar un dia a l’any per commemorar la visió té l’objectiu de cridar l’atenció sobre la ceguesa, la discapacitat visual i la rehabilitació dels discapacitats visuals: “és important tenir cura dels ulls i fer revisions oculars i visuals periòdicament, no només per corregir els problemes de visió, sinó també per evitar, en les situacions més desfavorables, la ceguesa”, precisa Juan Carlos Martínez del Moral, president del Consell General de Col•legis d’Òptics-Optometristes.

Els ulls: finestres cap enfora i cap endins
Un especialista pot determinar si patim miopia, hipermetropia o astigmatisme, però també pot detectar la hipertensió o la diabetis. L’òptic-optometrista és capaç de descobrir els signes primerencs d’aquesta patologia i de moltes altres, com per exemple, alguns tumors cerebrals.

Què faríem sense ulleres... i sense especialistes?
L’ús de la correcció visual, en majors de 55 anys puja, ni més ni menys, que fins al 92%. Les cataractes suposen la causa principal de pèrdua de visió en majors de 55 anys i, en el cas dels majors de 75 anys, les pateixen tres de cada quatre persones. Les cataractes, el glaucoma i la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE), són els principals problemes de visió en la gent gran. Una revisió a temps ajuda a prevenir els problemes que hi estan associats i, fins i tot, la ceguesa. Fins a un 50% dels casos de pèrdua visual es poden prevenir amb una detecció a temps i un tractament adequat.

 

Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció d’Adeslas

Tornar a Notícies