Área Privada:
  •  


Actualitat

L’abús de carn vermella augmenta el risc de càncer de colon 

L’informe més complet sobre el càncer colorectal que s’ha publicat mai confirma que les carns vermelles i processades augmenten el risc de la malaltia, mentre que els aliments que contenen fibra el redueixen.  

05/07/2011 

Aquest estudi l’ha elaborat el Fons Mundial per a la Investigació del Càncer (WCRF, segons les sigles en anglès) i l’Institut Americà d’Investigació del Càncer (AICR, segons les sigles en anglès) i forma part del revolucionari Projecte d’Actualització Contínua (CUP), que ha examinat la relació entre risc de càncer colorectal i la dieta, l’activitat física i el pes durant uns quants anys.

Carn processada i carn vermella
Segons els investigadors, per prevenir el càncer de colon, una persona no hauria de consumir més de 0,5 kg de carn vermella a la setmana, l’equivalent a cinc porcions petites de vedella, xai o porc. D’altra banda, d’acord amb les dades que s’han obtingut, el consum de carn processada (salsitxes, hamburgueses...) multiplica aquest risc per dos, és a dir, és el doble de perillosa que la carn vermella sense processar. Per aquesta raó, els investigadors aconsellen que s’elimini de la dieta.

Es confirmen els beneficis de la fibra
L’estudi també conclou que els aliments que contenen fibra redueixen el risc de càncer colorectal d’una manera ostensible. Per aquesta raó, els autors insten tothom a seguir una dieta basada en vegetals i aliments rics en fibra, com cereals integrals, fruita, verdura i llegum.

El càncer de colon, el més fàcil de prevenir
“L’informe demostra que el càncer colorectal és un dels que es poden prevenir més fàcilment. L’AICR ha estimat que, al voltant del 45% dels casos de càncer colorectal es podrien prevenir seguint una dieta basada en aliments rics en fibra vegetal i pobra en carn i alcohol”, va explicar la doctora Elisa Bandera, que pertany al grup d’experts de la CUP, autors de l’informe.

Control de pes i exercici físic
Aquest treball també afirma que mantenir un pes saludable i practicar exercici físic disminueix les probabilitats de desenvolupar un càncer colorectal.

Per evitar l'aparició d'un càncer de còlon inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer Colorectal, gratis a Adeslas Prevenció.

Tornar a Noticies