Área Privada:
  •  


Pla de cures del Nen i del Preadolescent

Malalties 

Click para aumentar
  

Les malalties agudes més comunes en els nens són les infeccioses, transmeses per bacteris, paràsits, fongs o virus, i generalment, tot i que no sempre, contagioses. Les més freqüents són els refredats, la grip, la varicel·la, l'otitis, la gastroenteritis…

La majoria d'aquestes malalties duren pocs dies, durant els quals els nens es troben malament, tenen febre, no tenen ganes de jugar ni de menjar i s'aprimen, però de seguida recuperen la vitalitat, tornen a menjar i recuperen el pes perdut.

Cada vegada és més freqüent trobar nens amb malalties cròniques, sobretot en els països desenvolupats, en què estan apareixent patologies pròpies d'adults, com ara la diabetis tipus 2 o la hipertensió. També són malalties cròniques l'asma, l'obesitat, el càncer i altres.

Davant del diagnòstic d'una malaltia crònica és normal que el nen respongui amb sentiments d'ira, culpa, por o negació. En el tractament d'aquest tipus de malalties és fonamental la col·laboració dels pares i l'equip mèdic amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida del nen i prevenir complicacions.