Área Privada:
  •  


Prevenció del Càncer de Còlon

Sobre el càncer de còlon 

Click para aumentar
Célula anormal  

El càncer colorectal (CCR) és un tumor maligne que es desenvolupa en l'última part del tub digestiu. Pot afectar el còlon (càncer de còlon) o el recte (càncer de recte).

Nou de cada deu casos es produeixen en persones de més de 50 anys i estan relacionats amb certs factors de risc que n'afavoreixen l'aparició. Afortunadament, gran part dels factors de risc es poden evitar adoptant un estil de vida saludable.

La majoria de vegades el càncer apareix a partir d'un tumor benigne de l'intestí (pòlip). Aquest pòlip, amb el temps i a causa de l'acció de diferents agents, es pot convertir en un tumor maligne, que anomenem càncer. El càncer té capacitat per créixer i estendre's per altres òrgans.

És freqüent que el càncer colorectal no produeixi símptomes clars en les primeres etapes. No obstant això, certes molèsties o símptomes poden fer sospitar la presència d'un tumor al còlon o al recte.

Els programes de detecció precoç del CCR permeten diagnosticar la malaltia en les primeres etapes, fins i tot abans que n’apareguin símptomes, i d'aquesta manera millora el pronòstic de la malaltia i la qualitat de vida dels afectats i les seves famílies.

El càncer colorectal en Espanya