Área Privada:
  •  


Pla de cures de l'Embaràs

El puerperi o quarentena 

Click para aumentar
  

El puerperi és el període que transcorre des del final del part fins a la recuperació dels òrgans genitals i la reaparició de la menstruació.

Sol durar entre 6 i 8 setmanes i es divideix en tres fases o etapes: el puerperi immediat (dues primeres hores després del part); el puerperi clínic (fins a l'alta de l'hospital), i, finalment, el puerperi tardà (des del final del puerperi clínic fins a la primera menstruació).

Són freqüents el cansament, els sentiments de tristesa, la sensació d'incapacitat de sentir-se bona mare. L'ajuda de la teva parella és important per superar amb èxit aquesta etapa d'adaptació.

Durant aquest període poden aparèixer diverses molèsties: torçons (contraccions de l'úter per facilitar-ne la involució, que poden ser doloroses); augment de la temperatura corporal i calfreds després del part i al cap de dos o tres dies, coincidint amb la pujada definitiva de la llet; hemorràgia,  la quantitat de la qual anirà disminuint a mesura que passin les hores; hemorroides causades pels esforços realitzats durant el treball del part, i clivelles al mugró al començament de la lactància.

Al final del puerperi és imprescindible una avaluació per part del ginecòleg per comprovar que tot és correcte, i que el metge et doni l'alta definitiva.