Área Privada:
  •  


Pla de cures de l'Embaràs

El part 

Click para aumentar
  

El part es desencadena normalment entre la setmana 37 i 42 de la gestació. 

Els dies previs al part (pròdroms de part) s'esdevenen una sèrie de processos que avisen de la proximitat del naixement, com el descens de l'abdomen, la disminució dels moviments fetals, l'aparició de contraccions irregulars i de curta duració i l'expulsió del tap mucós.

Durant aquesta fase no cal anar a l'hospital, ja que encara no ha començat la dilatació del coll de l'úter.

Tanmateix, els símptomes de part que sí que fan necessari consultar el ginecòleg o la llevadora són: contraccions regulars, doloroses, d'almenys 1 minut de duració i amb una freqüència mínima de 2 contraccions cada 10 minuts; trencament de la bossa amniòtica (trencar aigües); sagnat vaginal abundant acompanyat o no de contraccions doloroses; absència de moviments fetals.

Cada part és diferent, però tots passen per les mateixes fases: dilatació, expulsiu i infantament. La dilatació és la primera fase del part i es mesura en centímetres; la llevadora va seguint el procés mitjançant exploracions vaginals periòdiques.

La segona fase del part és el període expulsiu. Comença quan la dilatació s'ha completat i finalitza amb el naixement del bebè. Durant la dilatació i l'expulsiu es controla l'estat del fetus i les contraccions de l'úter mitjançat el monitoratge. L'última fase és l'infantament i inclou des de l'explusió del fetus fins a l'expulsió de la placenta, el cordó i les membranes.