Área Privada:
  •  


Pla de cures de l'Embaràs

Control de l`embaràs 

Click para aumentar
  

El control ideal de l'embaràs comença abans d'aquest amb l'anomenada consulta preconcepcional. Sempre que sigui possible planificar l'embaràs, és molt recomanable consultar el ginecòleg abans de quedar-te embarassada.

En el moment que sàpigues que estàs embarassada has de demanar cita amb el ginecòleg que seguirà el teu embaràs. Aquesta visita s'ha de realitzar preferiblement el primer trimestre de l'embaràs. La freqüència de les consultes durant l'embaràs dependrà de les necessitats de cada dona i de l'existència o no de factors de risc.

En les consultes de l'embaràs has de plantejar tots els dubtes que et sorgeixin.

Durant el primer trimestre es realitzen, a més, una sèrie de proves clíniques: anàlisi d'orina i de sang, ecografia. Amb aquestes dades es valora el risc de l'embaràs, per a la mare i el fetus.

Els controls del segon trimestre de la gestació serveixen per actualitzar les dades recollides en la història, solucionar els dubtes que vagin sorgint i realitzar altres proves: detecció de diabetis gestacional, ecografia entre les setmanes 18 i 22, etc.

En el tercer trimestre es realitzen les proves clíniques següents: ecografia entre les setmanes 34 i 37, presa d'una mostra en la vagina i el recte per comprovar si hi ha infecció per Streptococcus agalactiae, monitoratge del fetus, exploració vaginal per determinar la col·locació del cap del fetus i l'estat del coll de l'úter.

En alguns embarassos es fan proves complementàries per valorar els riscos per a la salut de la mare i el fetus. Algunes són proves rutinàries (marcadors bioquímics) i altres només es fan en circumstàncies especials (amniocentesi, biòpsia corial, amnioscòpia, etc.).