Área Privada:
  •  


Pla de cures de l'Asma infantil

Prevenir l´asma infantil 

Click para aumentar
  

Prevenir és evitar l’aparició d’una malaltia i, si ja ha aparegut, la prevenció està encaminada a reduir-ne els efectes sobre la salut.

La prevenció primària pretén evitar que la persona desenvolupi la malaltia. En el cas de l’asma és difícil, ja que es desconeixen part de les causes que la produeixen i també hi influeixen múltiples factors, de manera que les recomanacions serien les normes generals d’higiene: evitar irritants i contaminants ambientals en la mesura del possible, com el tabac, el fum, els gasos, els productes de neteja, les pintures, etc.).

Actualment, no hi ha cap prova que detecti a priori si un infant patirà un problema d’al·lèrgia o d’asma.

La lactància materna s’aconsella pels beneficis generals sobre la salut infantil, inclosa la disminució de sibilacions en el lactant, tot i que aquest efecte protector no està demostrat que es mantingui en infants més grans.

El següent nivell de prevenció consisteix en el diagnòstic precoç i el tractament de l’infant amb problemes d’al·lèrgia per evitar que desenvolupi símptomes d’asma en tornar a entrar en contacte amb l’al·lergen i fonamentalment consisteix a evitar el contacte amb els al·lèrgens als quals es té sensibilitat.

Finalment, si l’asma ja ha aparegut, la prevenció consistiria a evitar l’aparició de les crisis o exacerbacions en l’infant i es basa, a més, a adoptar mesures per evitar al·lèrgens i a adherir-se i complir el tractament.