Área Privada:
  •  


Pla de cures de l'Asma infantil

Prevenir l´asma infantil 

Click para aumentar
  

Prevenir és evitar l'aparició d'una malaltia, i si no és possible perquè ja ha aparegut, la prevenció està encaminada a reduir l'impacte sobre la salut.

La prevenció primària pretén evitar que la persona desenvolupi la malaltia; en aquest cas, impedir l'aparició d'asma en els nens amb factors de risc. En resum, evitar la sensibilització i el desenvolupament d'anticossos específics (IgE).

En l'actualitat no existeix cap prova que detecti a priori si un nen té risc o no de patir un problema d'al·lèrgia i/o asma. Tot i que en nens menors de tres anys, amb èczema atòpic o amb història familiar d'atòpia, que tenen problemes respiratoris freqüents amb presència de xiulets i tos persistent, s'han de prendre mesures preventives per evitar el desenvolupament d'aquesta malaltia.

La lactància materna s'aconsella pels seus beneficis generals sobre la salut infantil, inclosa la disminució de sibilacions en el lactant, malgrat que aquest efecte protector no està demostrat que es mantingui en nens grans.

El nivell de prevenció següent consisteix en el diagnòstic precoç i el tractament del nen amb problemes d'al·lèrgia per evitar que desenvolupi símptomes d'asma quan torni a entrar en contacte amb l'al·lergogen, i fonamentalment consisteix a evitar el contacte amb els al·lergògens a què està sensibilitzat.

I, per últim, si l'asma ja ha aparegut, la prevenció consistiria a evitar l'aparició de les crisis o exacerbacions en el nen/a, i, a part de les mesures per evitar els al·lergògens, es basa en l'adhesió i compliment del tractament.